LOTTE KOHL DESIGN

SMYKKER, BRUGSKUNST, UNIKA
- håndlavet af porcelænsler

Lotte Kohl Design

Materialer og teknik

Porcelænsleret er mit grundmateriale.
Jeg bruger det på forskellige måder og fremstiller delikate brugsting og smykker. Mine designs er enkle, dekorative og funktionelle. Alt bliver håndlavet lavet i mit eget værksted.

I mit seneste arbejde har jeg nyfortolket marmoreringsteknikken til dekorationer på smykker, fade og æsker. Jeg bruger også teknikken 'transfer' til både smykker og brugskunst.
Læs mere om begge teknikker herunder.

Marmorering

Min marmoreringsteknik er en nytænkning af den velkendte marmoreringsteknik, hvor man tegner i den våde ler ved hjælp at kohorn, indeholdende den indfarvede ler (begitning)
Jeg arbejder i modsætning til datidens begitningsdekoration med den våde støbeler. Jeg underbygger, tegner og styrer processen, når de to støbemasser i hver sin farve, løber sammen. Øvelsen er vanskelig, men leret lader sig tæmme, og nuet´s marmorering fremstår.
(Se eksempler på min marmoreringsteknik på billederne herunder)

Udsnit af marmoreret fad

Transfer

Jeg arbejder også med teknikken 'transfer', hvor jeg overfører tegninger til leret, der bliver brændt en ekstra gang for at fæstne tegningerne.
Tegningerne laver jeg selv, og jeg bruger bl.a. teknikken til nogle af mine smykker, der på den måde kan få ganske små motiver.
Smykker og brugskunst med transferekoration er alle hvide med sort dekoration og en blank transparent glasur.
(Se eksempler på transfer på billederne herunder)

Ørestikker

Vaser, oval cylindervase

Af den flydende porcelænsmasse støber Lotte kohl skåle og vaser i enkle, smukke former med egne dekorationer. Vaserne fås i 2 størrelser på henholdsvis 13 og 8 cm. De er tænkt som enkeltemner, men passer fortrinligt sammen parvis eller i klynge, små og store sammen. Den lille vase, lillesøstervasen, har mange anvendelsesmuligheder: Brug den som bordpynt, én ved hver kuvert, midt på bordet i klynge med få blomster/grene samt i vindueskarmen med det lille friske pust fra naturen lige nu…

Fuglemobiler:

Af fine strimler porcelænsler former Lotte Kohl sine unikke fugle til ophæng, pynt på grene eller som vinduesmobiler. Alle fuglene er formgivet i hånden. Porcelænsfugle skaber rum og stemning: Lav dit eget personlige stillleben i vinduet, på bordet, på boghylden. Sæt Lotte Kohl- vaserne i en klynge med en enkelt gren eller blomst – hæng fugle fra loftet eller en gren hen ovenover, krydr nu opstillingen med en naturting,

et smykke eller det, du har humør og lyst til. Enkelt, nordisk og elegant. Fugle fås i, 3-pak eller enkeltvis monteret med flere varianter i farvede silkebånd.

Kohl Design sender flyvefærdige fugle ud til dit hjem. Hæng lyse, svævende, fugle i vinduet, på gulvvasens grene eller på bordet med grene fra haven, afdæmpet og smagfuldt

 

Marmorering i smykker:

Lotte Kohls nye Kollektionen af halskæder har spændende nye farvekombinationer i kuglevedhæng i marmor- look, en eller flere kugler sammen.

Inden for øreringe fremstilles marmoreringskugler, matchende halskæderne samt plane marmorerede øreringe i flere former, både creoler og ørestikkere.

Kombiner og forny din smykkesamling. Kohldesigns smykker giver et ekstra boost til din personlighed. Det hvide porcelænsler kombineret med kontrast eller tone i tone i din påklædning giver utallige muligheder for udtryk, til daglig og til fest. Uanset hvad du vælger af Kohldesigns kvalitetssmykker, giver keramiksmykkerne et tidløst, varmt og naturligt look.

Creoler med transfer, der er 3 varianter: Dekoration med påfugl, med luftballonmotiv og endelig med vifteblomstmotiv.

Ørestikker – kollektionen med transfer har 3 varianter: Et par med fugle (næb mod næb), én med striber og én med luftballonmotiv.

Til kollektionen af øreringe fremstiller Lotte Kohl stadig de efterspurgte Blad/blomst ørehængere. Bladene fås i hvid og sort, dertil blomst i 7 forskellige farver. Køb flere farver i blomst og sammensæt efter stemning og humør. Du har mulighed for at kombinere tøj og smykker, altid et elegant, feminint look. Flere fotos af Kohldesign på hjemmesiden: www.kohldesign.dk

 

Jul

Søde ophæng, lad dig inspirere:

Hjerterne er julens fest.

Hjerterne fra Kohl design er traditionelle, dog med en lille twist: Det asymmetriske look rummer både det helt enkle samt det klassisk julede. Er du ikke til en masse pynt og store dekorationer, så er hjerterne og fuglene en enkel og køn måde at skabe stemning på: En køn gren blot iklædt et par hvide porcelænsfugle og – hjerter. Mere behøves ikke for at signalere jul.

 

Ynder du at skabe lidt stemning af jul i vinduerne, når mørket sænker sig så hurtigt udenfor? Prøv med et par svævende fugle hen over et lille tableau i vindueskarmen bestående af naturens gaver: Kogler, grene med bær, grankviste m.m. Hæng en gren øverst i vinduet og lad fuglene svæve derfra i en smuk og harmonisk dekoration.

Fuglene kan også hæftes op i vinduesrammens øverste kant, hvis du ikke ønsker at montere en gren øverst i vinduet. Forlæng blot det røde sløjfebånd med sytråd til en passende højde.

Engle

Fremstillet af hvidt porcelænsler, i strimler. De er håndlavede og ikke to engle er 100 % ens. Brug dem til pynt på træet eller til en julemobile fx ophængt i vinduet. De bringer velsignet jule-ro i stuen. De superfine engle er ophængt i guld- eller hvidt bånd og pryder og pynter i enhver stue.

Kohl designs julepynt er holdt i helt enkelt design. Sæt det sammen med det du har, noget hjemmelavet, noget personligt, så supplerer du stemningen og din personlige stil i hjemmet.

Bruger du julepynt kun af porcelænsler, opnår du elegante, rustikke og enkle dekorationer, der altid vil signalere stemning af ro og harmoni.

Navn, adresse og øvrige kontaktoplysninger
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk